Thursday, September 30, 2010

Cum concep eu fericirea?/Ce este fericirea?





Fericirea e o ciocolata ferbinte intr-un timp rece, e ceva ce nu se repeta, chiar daca servesti a cea ciocolata ferbinte in fiecare zi si poate in aceiasi cafenea sau la acelasi prieten acasa....nu conteaza, de fiecare data iti place, deci simti fericirea pe propria piele.
Pentru mine fericirea e sa-ti iubesti casa, fiecare coltisor...sa iubesti perdelutele croshetate de bunica, servisul de pahare al mamicai, cartile tatalui, jucariile cu care deja de mult timp nu te mai joci si stau pe dulap si se prafuiesc, sa iubesti florile de pe geam.
Amintirile noastre se umplu de fericire fara sa observam inca din copilarie, de atunci cind tata ne invelea cu ea mai calda plapuma ca sa ne fie cald si ne punea o ciocolata sub perna (fara ca sa observam noi) ca sa dormim mai dulce, dar mama ne cinta cintece de leagan inainte de somn cu vocea ei plina de blindete.
Mai apoi cnd crestem ne face fericiti visurile, dorintele care ni le punem cind vedem o stea cazatoare, chiar daca stim ca sunt practic imposibile oricum ne gindim la ele permanent.
Uneori ne face fericit un dus sau o baie calda, dupa care ne imbracam in pijamaua preferata, luam din dulap o carte pe placul nostsru, deconectam telefonul, ne facem un ceai verde cu lamie si zburam in lumea necuvintatoareler.
Fericirea e sa te trezesti dimineata din cauza soarelui, sa-i prinzi razele lui la tine pe fata, sa ei de la el cit mai multa caldura, si apoi sa te imparti cu cu cei dragi si sa asculti ciripitul pasarilor alaturi de ei.
Sau sa te trezesti in timp de furtuna si sa te invelesti pina peste cap cu plapuma si sa asculti ploaia care se aude neincetat, comparind plinsul si suferintele naturii cu casa ta unde este cald si bine.
Sa te uiti prin geam in toiul ernii, sa vezi cit de alba si curata e ograda unde te jucai cu cei mai buni prieteni cind erai copilas.
Sau la mijloc de toamna sa vezi cum cad frunzele, sa cuprinzi intreg orizont si sa simti ce inseamna aer, aer plin de fericire, nici ferbinte nici rece, nici dulce nici intepator.
Fiecare om este fericit.Fericirea este in launtrul tuturor. Tot de ce ai nevoie e sa poti vedea si simti, sa daruesti si sa primesti. Fericirea e in jurul nostru, e in noi.
Fericirea n-o poti cumpara nici vinde, no poti cistiga in loteri, poti doar s-o cresti in tine.s-o cresti dintr-un cuvint placut adresat tie, intr-un zimbet intimplarot al unui trecator de pe strada, dintr-un sunet de la un vechi prieten.
Fericirea e diferita pentru fiecare, dupa perceptie si fapta, dar toti la fel de mult o vrem s-o gasim.
De exemplu fericirea unei femei sforaie pe perna de alaturi, care se trezeste dimineata ii da un pupic pe obraz, ii spune ceva la ureche si are grija de ea, ii darueste romanite strinse pe drum spre casa, o tine de mina, nui refuza in nimic, o alinta si-i implineste orice dorinta si capriciu, o mingie pe par, si apoi ea adoarme pe umarul lui.
Fericirea e sa privesti unul altuia in ochi si sa taci. Sa aveti o dorinta pentru doi, nimic sa nu ascunzi unul de altul si sa va impartasiti sentimentele reciproc.
Fericirea e sa traiesti cu ziua de azi, sa te bucuri de fiecare minuta si cu multumire sa primesti tot ce iti da viata. Chiar daca ne da si neplaceri in schimb primim puteri pentru a trece peste obstacole.
Pentru a fi fericit trebuie sa iubesti, sa iubesti fara frina si fara margini, sa iubesti si s anu ceri nimic in schimb.
Sa simti ca traiesti astfel incit apoi sa ai ce sa-ti amintesti si ce sa ppovestesti nepotilor.
Sa traesti asa in cit sa nu-ti fie chinuitor de dureros pentru anii care ai trecut in zadar.
Si cel mai important e sa nu regreti de nimic.

P.S. recunosk k mam inspirat...defapt am tradus...da nui pe asta....da sunt exakt k gindurile mele....am asa o stare de dejavu aku de park kiar eu am skris tot "bredu" ista in rusa mai inainte si aku "tipa" nam avut ce face si am tradus ^_^

5 comments:

  1. i like it !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. ^_^ si mie mia plakut ))) mai ales fericirea umei femei.....mmmm atit de superb....mmmmmm..... ^_^ eu amm topit toata....pielea k la gaina sa fakut )))) mie tare tare mia plakut. ^_^

    ReplyDelete
  3. cintiku neu!!!!!=))))))) bine ka ai facut o inregistrare la spusele tale,caci cei lenoshi(like me)mai putzin iubessk a citi...=)))) afighena....

    ReplyDelete
  4. hehe ^_^ ap si eu sint lenoasa si mama gindit la cei k mn......da kinteku si mie tare imi place e din filmu "ameli" lai privit?

    ReplyDelete