Sunday, October 24, 2010

Sarutul din Times Square - aniversare de 65 de ani

foto: AP







"Vreau sa tin acea zi in viata", a declarat Rocco Moretto, de 86 de ani, un fost sergent de infanterie care traieste in Queens, protagonistul din celebra fotografie. Moretto, care a participat la debarcarea din Normandia in Ziua Z si a sosit in Times Square in uniforma sa, a sarutat-o pe prietena lui, care a servit intr-o unitate de femei a armatei.
Edith Shain, asistenta medicala din fotografia din 1945, a murit in 23 iunie acest an.

La 14 august 1945, imparatul Hirohito a anuntat capitularea Japoniei. La 2 septembrie, prin semnarea actului de capitulare neconditionata a Japoniei, cel de Al Doilea Razboi Mondial a luat sfarsit in mod oficial.
Sute de cupluri si-au pus berete de marinari si bonete de asistente medicale si s-au sarutat in Times Square din New York, sambata, pentru a celebra cea de a 65-a aniversare a sfarsitului celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Cuplurile de new-yorkezi au adus astfel un omagiu celebrului sarut aparut intr-o fotografie de pe coperta revistei Life Magazine, din 1945, in care un marinar saruta pasional o asistenta, la sfarsitul razboiului, scrie AP.

Organizatorii campaniei "Keep the Spirit of '45 Alive!" au organizat mai multe evenimente in intreaga tara pentru a marca implinirea a 65 de ani de la finalul celui de Al doilea Razboi Mondial.

In Times Square a aparut si o reprezentare gigantica, de opt metri, a celebrei fotografii, iar veteranii celui de Al doilea Razboi Mondial prezenti la eveniment au declarat ca doresc ca generatia de azi sa-si aduca aminte de cei care au luptat in cea mai mare conflagratie mondiala.

1 comment:

  1. Doamne ce romantik..... dragostea sa reziste razboiului......

    ReplyDelete