Tuesday, October 19, 2010

Tendinte 2010: Totul despre machiajul cat eyes

Machiajul "ochi de pisica" s-a remarcat ca un machiaj atemporal. Senzualitatea si misterul imprumutate din fascinanta lume orientala au fost reinventate la Hollywood-ul epocii de aur a cinematografiei. Divele old glamour precum Brigitte Bardot si Sophia Loren au demonstrat tinutului vestic feminitatea machiajului cat eyes in opozitie cu naturaletea tipic americana si stilul cowboy iconografic pentru civilizatia Noului Continent.

Brigitte Bardot

Sophia Loren

Astfel, machiajul ochi-de-pisica si-a castigat locul si prezenta consecventa pe podium, supravietuind anilor de tranzitie, tumultosii ani '80. Dupa multe sezoane si schimbari, machiajul ochi-de-pisica se numara printre tendintele actuale si ramane alegerea principala pentru un machiaj glamour si sofisticat.


Eyelinerul: un cat eyes simplu si rapid


Eyelinerul este un produs de machiaj cheie pentru a obtine un make-up ochi de pisica. Constituie un look retro mult mai putin incarcat si poate fi adoptat si ca machiaj de zi.

Cum?

Alege intotdeauna un tus cu o pensula subtire dar si putin rigida. Incepi din coltul intern al ochiului si indreapta-te catre exterior, ingrosand linia pe masura ce te apropii de extremitatea ochiului.
eyeliner cat eyes

Foarte important in machiajul ochi-de-pisica este efectul de alungire. Cum obtii acest efect? Uneste cu o pensula marginea de jos a narii si coltul extern al sprancenei si traseaza o linie imaginara. Aceasta este linia pe care vei trasa coditele ochiului realizate cu tus, intotdeauna in continuarea pleoapei inferioare. Truc: daca intampini probleme in determinarea lungimii acestor codite cu efect de alungire, aplica mai intai mascara si apoi opreste trasarea cu tus la nivelul genelor.

Daca ai ochii mici, este de preferat sa incepi linia din mijlocul pleoapei si nu din coltul intern sau de la baza nasului.

Pe podium: eyelinerul a fost combinat pe podium cu farduri pastel sau sidefate precum in prezentarea Dior Haute Couture sau a constituit un artificiu pentru un efect dramatic, make-up artistii optand pentru o conturare intensa a ochiului cu o dubla linie neagra si o linie alba de contrast, o tendinta actual intalnita si la Giambattista Valli.

 eyeliner Chado Ralph Rucci
 eyeliner Dior

Chado Ralph Rucci Dior Haute Couture


Inspira-te de la vedete:


 machiaj eyeliner  cat eyes Olivia Wilde

Kate Hudson Olivia Wilde


Sexy si agresiv: cat eyes dramatic

Machiajul cat eyes se poate transforma intr-un adevarat smoky daca mizezi pe tonuri de fard dark, precum gri inchis, negru, fumuriu sau ciocolatiu. Este un look mult mai dramatic si potrivit doar machiajelor de seara.


Cum? In primul rand, evita fardurile cu efect shimmer sau texturi sidefate si opteaza pentru texturile mate. Pentru a obtine acest machiaj, citeste modul de aplicare al eyelinerului descris in categoria de mai sus.

 cat eyes smoky

Foloseste o pensula unghiulara pe care o plasezi imediat deasupra sau chiar pe linia de tus trasata anterior. Nu cobori niciodata sub aceasta linie! Traseaza o linie de fard cu pensula peste linia de tus si opreste-te in punctul in care se termina codita, apoi indreapta-te catre pliul pleoapei. Vei obtine un V pe care il vei estompa ulterior (poti folosi degetul pentru mai multa siguranta in miscari). Aplica aceeasi culoare intensa si pe pleoapa, dar si sub genele inferioare si estompeaza de asemenea culoarea. Important intr-un machiaj cat eyes sau smoky este amestecarea (blending) si estomparea tonurilor (smudging) pentru a obtine un aspect uniform, armonios si artistic.

 cat eyes Dior
 cat eyes Estee Lauder
 cat eyes rock
 cat eyes dramatic

Nu uita niciodata de folosirea unui iluminator pe arcada si de preferinta si pe obraji. In special daca folosesti un blush crema, poti amesteca putin iluminator cu blush in podul palmei si il poti aplica apoi cu varful degetelor.

Pe podium: La Blumarine si DSquared ², efectul cat eyes a fost exagerat in varianta de scena. Daca cei de la Blumarine opteaza pentru buze nude, o alegere fireasca, designerii de la DSquared² propun pentru acest sezon un machiaj retro teatral, dramatic si cu adevarat indraznet.

 cat eyes Blumarine  cat eyes DSquared

Blumarine DSquared

Inspira-te de la vedete:

 cat eyes Scarlet Johannson
 cat eyes Selena Gomez
Scarlet Johannson Selena Gome



Colorat si metalic: cat eyes glamour


Un machiaj artistic presupune in mare masura folosirea unor nuante de fard intense, iar alegerile de tonuri situate undeva la limita dintre sigur si extravagant s-au dovedit a fi movul (de cele mai multe ori combinat cu roz) si albastru inchis (uneori combinat cu azuriu).

Un astfel de machiaj se obtine urmand modelul descris mai sus, insa culoarea intensa nu va fi folosita pe toata pleoapa superioara. Alege un ton contrastant si mult mai deschis pentru a obtine un efect two-tone pe care il vei aplica pe pleoapa. Fardul inchis se va aplica apoi pe o treime din pleoapa exterioara si pentru a forma V-ul si se va estompa.

 cat eyes mov
 cat eyes la Estee Lauder
 cat eyes metalic

1 comment: