Tuesday, October 19, 2010

Zodia iti spune de ce boli suferi si ce alimente sa alegi - Partea 1

Tuturor ne place sa stim din timp ce ne asteapta, iar daca zodiacul ne poate dezvalui detalii despre noi, de ce sa nu profitam? Pentru inceput, ai primele 6 semne zodiacale, de la Berbec la Fecioara! Citeste mai jos si afla ce spunezodia ta, la ce boli esti predispusa, alimentele recomandate si sfaturipentru viitor!

ZODIA BERBEC

CE SPUNE ZODIA: Daca esti nascuta in zodia Berbec, inseamna ca esti o persoana organizata, energica, independenta, dar si grabita si uneori orgolioasa. Temperamentul vulcanic te face sa vrei ca totul sa se intample repede. Ai nevoie sa iti consumi energia in exces, altfel devii furioasa sau imprudenta.

BOLI: Majoritatea afectiunilor la care esti predispusa au legatura cu capul.

In primul rand, datorita orgoliului si impulsivitatii, esti predispusa la caderi nervoase, depresii si stres.

zodia berbec
De asemenea, poti lua repede o raceala insotita de febra si dureri de gat. Poti sa ai si probleme cu dantura, mergand deseori la stomatolog pentru diverse probleme, mai ales carii. Femeile din zodia berbec mai pot suferi de migrene, dureri de gat, dereglari ale vazului, tensiune arteriala si pietre la rinichi.

Am si o veste buna! Zodia Berbec se reface cel mai repede dupa efort sau boala!

ALIMENTE RECOMANDATE : Pentru a sustine perioadele grele, ai nevoie de alimente bogate in vitamine, proteine, fier si potasiu. Perfecte pentru zodia berbec sunt si carnea rosie ( vita, porc, organe ), mancarurile pregatite pe foc, lactatele, ceapa, usturoiul, portocalele si cafeaua.

SFATURI : Incearca sa faci un sport, pentru a elimina energia in exces. Atunci cand simti ca esti pe punctul de a ceda nervos, ia o pauza si calmeaza-te! Bea multa apa, evita alimentele sarate si bauturile alcoolice! Berbecii sunt in largul lor daca se orienteaza catre sud, asa ca incearca sa ai ferestrele si patul orientate catre sud!

ZODIA TAUR

CE SPUNE ZODIA: Iata o persoana rabdatoare, sociabila, cu simtul umorului, dar sireata, orgolioasa si incapatanata atunci cand vrea sa isi atinga un scop.

BOLI: Organele sensibile ale femeii taur sunt urechile, gatul, corzile vocale, esofagul si stomacul.

Te vei confrunta deseori cu afectiuni digestive ( balonare, reflux gastro esofagian ), dar si cu afectiuni respiratorii ( astm, respiratie grea ). De asemenea, poti suferi de hipertensiune arteriala si inflamatii ale gatului si cavitatii bucale.

 zodiac taur

Este posibil sa iti placa mult mancarea, insa atentie, dupa varsta de 30 de ani poti avea probleme cu kilogramele in plus daca nu ai grija ce si cat mananci!

Vestea buna? Nativele din zodia taur au o durata a vietii peste medie!

ALIMENTE RECOMANDATE: Ca orice femeie din zodia taur, ai nevoie de alimente bogate in fibre ( paine, cereale, paste ), fructe si legume de culoare galbena sau verde, lactate si oua. O cura cu miere si propolis ti-ar fi de ajutor in prevenirea infectiilor si inflamatiilor din cavitatea bucala si pulmonara.

SFATURI: Ai grija, nu face excese alimentare! Iarna, sau in orice perioada friguroasa, acopera capul cu un fes, o palarie sau o bentita, deoarece in cazul tau, urechile si gatul sunt foarte sensibile. Mananca incet si evita alimentele grele, mai ales dupa ora 6 seara!

Daca iti construiesti o casa sau iti cumperi un apartament, incearca sa ai ferestrele si patul orientate catre nord.

ZODIA GEMENI

CE SPUNE ZODIA: Esti nascuta in zodia Gemeni? Trasatura ta principala este dualitatea. Esti energica, sociabila, indecisa si foarte curioasa. Imediat poti fi superficiala, incisiva si orgolioasa. Santajul sentimental poate fi specialitatea ta.

BOLI: Temperamentul sanguin iti aduce o serie de boli aflate in stransa legatura: caderi nervoase sau depresii, boli ale bratelor, picioarelor si articulatiilor ( reumatism, deformari ) si afectiuni respiratorii ( astm, bronsita, pneumonie, tuberculoza ).

zodiac gemeni

Zodia Gemeni este zodia cel mai predispusa la depresiile cauzate de frig, intuneric sau schimbarea brusca a temperaturii. Mai precis, sunt neurastenici si meteodependenti.

ALIMENTE RECOMANDATE: Pentru intarirea sistemului imunitar, ai nevoie de multe verdeturi, fructe si legume. In plus ai nevoie de energia si mineralele din nuci, alune si ceai verde. Pentru articulatii si oase puternice ai nevoie de lactate, iar pentru afectiunile respiratorii, ti-ar prinde bine ceaiurile, mierea si propolisul.

SFATURI: Poti fi un om al exceselor, de orice fel, asa ca ar fi bine sa incerci sa te feresti! Mananca sanatos si nu bea mai mult de 1 pahar de vin pe zi. In cazul tau indemnul de a renunta la tigari este mai mult decat indreptatit, pentru ca esti predispusa la astm si tuberculoza.

Orienteaza-ti patul si ferestrele catre Est.

ZODIA RAC

CE SPUNE ZODIA: Felicitari! Te bucuri de cel mai feminin semn zodiacal! Esti sensibila, sentimentala, prietenoasa si curajoasa. Daca te simti atacata, devii imediat suspicioasa si ironica, iar daca ti-ai propus ceva, poti da dovada de un curaj si o ambitie care te uimesc chiar si pe tine.

In zodiacul european, Racul este simbolul organelor vitale, dominand stomacul, pieptul, aparatul respirator si uterul.

BOLI: In primul rand, sanatatea ta este direct influentata de starea de spirit si de stilul tau de viata. De aceea poti suferi de anxietate, depresie, stres sau infectii instalate rapid.

 boli rac

In al doilea rand, esti extrem de sensibila la schimbarile atmosferice, ceea ce iti poate aduce migrene, astenie, dureri in piept sau dureri de inima. Avand in vedere organele sensibile, bolile la care esti predispusa sunt: boli digestive, obezitate, ulcer, cancer la san, cancer de col uterin, cancer ovarian.

Stiai ca, dintre toate femeile care recurg la o operatie de cezariana, cele mai multe sunt nascute in zodia Rac?

Vestea buna? Desi tinzi sa fii ipohondra sau sa te plangi, atunci cand te lupti cu durerea dai dovada de stapanire si curaj.

ALIMENTE RECOMANDATE: Pentru a trece mai usor peste stari de tristete sau infectii, ai nevoie sa consumi bauturi si alimente calde, care te vor binedispune si vor reconforta organismul.

Ai nevoie de hidratare si de energie, asa ca ar fi bine sa consumi multa apa si alimente pe baza de pui, peste, lactate, zarzavaturi si fructe. Ceaiul este aliatul tau in orice situatie ( cu lamaie, musetel, tei, sunatoare si coada soricelului ).

SFATURI: Menajeaza-te! Cand simti ca oboseala te acapareaza sau cineva iti provoaca un disconfort, indeparteaza-te de acel loc sau de acea persoana! Stiu ca esti o gurmanda, dar ai grija ce mananci si la ce ora, caci te poti ingrasa usor, chiar daca pana la 30 de ani poti fi o persoana slabuta. Mananca incet si mai putin condimentat, avand in vedere predispozitia la ulcer.

Pentru un plus de confort si odihna, orienteaza-ti ferestrele si patul catre vest.

ZODIA LEU

CE SPUNE ZODIA: Esti o femeie puternica, curajoasa si sociabila. In acelasi timp, poti da dovada de o ambitie si un orgoliu greu de banuit. Starea ta de sanatate depinde foarte mult de repercursiunile actiunilor celor din jur.

BOLI: Organele tale sensibile sunt inima, capul, spatele si coloana vertebrala.

Deseori, nativele din Leu se plang de dezechilibre psihice ( astenie, migrene, depresie ).

zodiac leu

De asemenea, poti suferi de dureri de spate, afectiuni ale coloanei vertebrale ( scolioza, cifoza ), boli de inima ( palpitatii, anevrism, cardiopatie, infarct ) si afectiuni ale aparatului circulator.

ALIMENTE RECOMANDATE
: Impotriva dezechilibrelor psihice, ar fi bine sa consumi migdale, nuci, alune si fructe ( portocale, lamai, grepfrut, struguri ). De mare ajutor iti sunt fructele si legumele de culoare galbena si portocalie. Alege cu incredere carnea de pui, porc sau vanat, dar si preparatele gen tochitura sau gulas.

SFATURI: Avand in vedere problemele de circulatie, trebuie sa mentii calitatea si cantitatea adecvata a sangelui. Asadar, mananca mai putine alimente ce contin grasimi, in favoarea vinului, preparatelor din carne si uleiului de masline, care in plus, te feresc de bolile cardiovasculare.

Evita stresul si fa multa miscare, pentru a imbunatati activitatea inimii si a sangelui. Orienteaza-ti patul catre sud!

ZODIA FECIOARA

CE SPUNE ZODIA: Iata femeia cel mai calculata din tot zodiacul! Esti organizata, punctuala, sociabila, insa poti da dovada si de laudarosenie, ironie acuta si un simt critic prea dezvoltat. Ai o sanatate puternica, rareori suferi de ceva, insa atunci cand o faci, este vorba despre o afectiune destul de serioasa. In ciuda robustetei, esti ipohondra.

BOLI: Organele tale sensibile, care aduc si bolile aferente, sunt: intestinele, splina, duodenul si ficatul. Asadar, Fecioarele pot suferi de: colici, constipatie, gastrita, ulcer, reflux gastro esofagian.

fecioara sanatate

Din cauza nevoii de perfectiune, mai ales la locul de munca, esti predispusa la stres si caderi nervoase. In plus, iti cam place sa mananci si ai oricum tendinte spre ingrasare. Aceasta tendinta spre obezitate, iti va da de cap inca din tinerete si te va impinge in extrema dietelor si implicit, a unei anemii.

ALIMENTE RECOMANDATE
: Trebuie sa consumi multe legume si fructe pentru a evita stresul. Pentru a usura activitatea digestiva, alege alimentele bogate in fibre ( cereale, paste, carne ). Mancarea cat mai putin procesata este aliatul tau de nadejde. O dieta lacto-ovo-vegetariana s-ar putea dovedi ceea ce iti doresti.

SFATURI: Mania ta pentru curatenie si perfectiune se rasfrange si asupra psihicului, asa ca ar trebui sa inveti sa fii mai relaxata. Mentine un ritm de viata activ, asa cum iti este specific, insa ofera-ti si momente de relaxare. De asemenea, incearca sa iei masa la aceleasi ore, mancand relaxat.

Chiar ti-ar fi de mare folos o ora de exercitii fizice sau de alergare, zilnic. Cumpara-ti o bicicleta ergonomica sau o banda pentru alergare! Indreapta-ti patul catre nord si alege sa locuiesti intr-o camera cu ferestrele orientate in aceeasi directie!



3 comments: