Monday, October 25, 2010

Zodia iti spune de ce boli suferi si ce alimente sa alegi (II)


ZODIA BALANTA

CE SPUNE ZODIA: Esti o femeie sociabila, diplomata, careia ii place la nebunie sa fie curtata. Sub zambetul prietenos sau atentia concentrata se ascund o mie de ganduri si planuri gata de pus in aplicare. Stapanesti foarte bine arta de a te purta cum trebuie cu fiecare in parte si iti plac compromisurile. Defectele femeii din zodia Balanta sunt ambitia neconstructiva, schimbarile bruste de comportament si linguseala.

BOLI: Organele si punctele tale sensibile sunt ficatul, rinichii, vezica, uretra si spatele. In consecinta, poti suferi de ciroza, insuficienta hepatica, pietre la rinichi, lombosciatica si dureri de spate.

zodia balanta

ALIMENTE RECOMANDATE: Ai nevoie de alimente de culoare galbena sau verde, preparate usoare, carne de pui si peste, fructe ( banane, avocado ), cereale, ceaiuri din frunze si multa apa pentru rinichii tai sensibili.

SFATURI: In primul rand, asigura-te ca te odihnesti suficient, altfel vei suferi dezechilibre fizice dar mai ales psihice. Pentru a-ti menaja rinichii, bea multa apa si consuma cat mai putina sare.

Din cand in cand, ai nevoie de un masaj al spatelui si talpilor ( reflexoterapie ). Ai tendinte sa te ingrasi dupa varsta de 30 de ani, asa ca fii atenta ce si cat consumi.

Veste buna! Totusi, organismul tau se lupta eficient cu bolile si se reface repede, insa doar daca il ajuti cu somn si odihna. In acest sens, ar fi bine sa iti poti orienta camera, ferestrele si patul catre est.

ZODIA SCORPION

CE SPUNE ZODIA: Iata un amestec feminin interesant! De ce spun asta? Pentru ca femeia din zodia Scorpion este un melanj intre putere si sensibilitate, rafinament si malitiozitate, diplomatie si sarcasm. Trasatura definitorie a femeii Scorpion? Gelozia!

BOLI: Bolile la care esti predispusa au strict legatura cu punctele tale sensibile si anume: organele genitale, rinichii, ficatul si stomacul. Asadar, poti suferi de cancer de col uterin, cancer ovarian, infertilitate, pietre la rinichi, hepatita, intoxicatii, gastrita, reflux gastroesofagian.

zodiac scorpion

ALIMENTE RECOMANDATE: Majoritatea femeilor din zodia Scorpion se confrunta cu kilogramele in plus, iar alimentele pe care le consuma le vor da mari batai de cap si din cauza sensibilitatii ficatului si stomacului. Asadar, mare atentie!

Inlocuieste grasimile animale, uleiurile si prajelile cu ulei de masline, ulei vegetal si salate de fructe si legume proaspete. Consuma foarte putin alcool dar mai multe ceaiuri, alege lichidele calde si alimentele bogate in fibre.

In alimentatie, aliatii tai sunt: pestele, telina, salata verde, lamaile, ceaiurile, sucurile naturale si alimentele de culoare rosie sau neagra ( sfecla, ridichi, mure, visine, cirese, mere, capsuni, rosii, ardei, carne rosie ).

SFATURI: Esti predispusa la suprasolicitari fizice si psihice, deoarece lucrezi mult si analizezi intens tot ce ti se intampla. Nu neglija cele minimum 7 ore de somn! Profita de timpul liber prin plimbari in natura, exercitii fizice in lumina soarelui, ciclism, jogging. Astfel iti vei pune ordine in ganduri si te vei putea detasa de problemele de la locul de munca. Incearca sa orientezi fereastra camerei tale si patul catre vest.

Atuul tau este ca ai mereu ambitia de a lupta si incerci sa adopti o atitudine relativ detasata in fata bolii.

ZODIA SAGETATOR

CE SPUNE ZODIA: In interiorul tau se da o lupta frumoasa si deseori fructuoasa intre perfectionism si superficialitate. Esti generoasa, punctuala si sociabila, insa atunci cand ceva nu iti place sau cineva te-a suparat, tinzi sa iti versi nervii pe cine iti iese in cale si sa iti dezvalui anumite defecte: impulsivitate, orgoliu si spirit critic excesiv.

BOLI: Punctele tale sensibile sunt sistemul muscular, sistemul arterial, ficatul, spatele, pielea si ochii. Consecintele? Poti suferi cu usurinta fracturi, crampe musculare si dureri puternice de spate, chiar anchiloza si crize de sciatica.

boli sagetator

Majoritatea nativilor din zodia Sagetator, fie ei barbati sau femei, sufera de o sensibilitate a soldurilor si coapselor, parte a corpului care in cazul lor este bine dezvoltata si conturata.

ALIMENTE RECOMANDATE: In primul rand, ai nevoie de alimente bogate in calciu, proteine si vitamine, care sa iti intareasca organismul, dar mai ales muschii si oasele.

Aliatii tai din farfurie sunt: sucurile naturale din fructe si legume, mancarurile cu organe ( ficat, inima, pipota ), mancarurile cu pulpa de porc sau pui, legumele, fructele, zarzavaturile, ceapa, usturoiul, portocalele, cafeaua si dulciurile, insa nu cele concentrate.

Evita pe cat posibil prajelile si bauturile carbogazoase care dauneaza serios organismului, mai ales in cazul unei sensibilitati a oaselor si muschilor!

SFATURI: Te simti bine in camere mari, luminate natural, bine aerisite si colorate in culori calde, pastelate. In plus, esti o mare amatoare de plimbari in aer liber. Concluzia? Incearca sa te bucuri de un astfel de spatiu macar acasa daca nu si la locul de munca, altfel nu vei putea niciodata sa iti gasesti adevarata liniste si sa dai randamentul pe care ti-l doresti.

Incearca sa iti orientezi camera, fereastra si patul catre sud, pentru un plus de odihna.

ZODIA CAPRICORN

CE SPUNE ZODIA: Daca esti nascuta in zodia Capricorn, atunci principalele tale calitati sunt capacitatea de organizare, ambitia constructiva si rabdarea. Cea mai mare dorinta a ta este de a conduce, un grup de exemplu, sau de a administra o afacere, de unde si o serie de defecte: materialism, tendinta de a exagera, orgoliu.

BOLI: Din pacate, esti destul de expusa la boli cronice. Punctele tale sensibile sunt articulatiile, rinichii, oasele, intestinele si gatul. Poti suferi cu usurinta de fracturi, reumatism, afectiuni ale rinichilor si intestinelor, osteoporoza, insomnie, excese in alimentatie, fumat sau alcool si dereglari ale metabolismului.

zodiac capricorn

ALIMENTE RECOMANDATE: Ai nevoie de multe radacinoase si legume care cresc in pamant ( hrean, telina, pastarnac, leustean, cartof, morcov, etc. ), preparate care sa contina carne cu os, lactate si alimente de culoare neagra ( masline, ridichi negre, sfecla, cartof, etc. ).

SFATURI: Pe cat posibil, alege-ti un loc de munca care sa te fereasca de pericole la care esti expusa: accidente legate de sistemul osos si articulatii.

Este nevoie sa iti impui un program in care sa imbini munca cu timpul liber si activitatile in natura, pentru a contracara tendinta catre pesimism si pentru a evita dezorganizarea care te demoralizeaza complet.

Daca vrei sa fii mai odihnita si sa te organizezi mai bine, alege-ti un birou sau o camera de dormit cu fereastra si biroul / patul orientate catre nord.

ZODIA VARSATOR

CE SPUNE ZODIA: Esti o femeie cu o minte foarte agera! Ai o capacitate intelectuala dezvoltata, iti place sa stii cate putin din fiecare domeniu si comunici foarte usor cu cei din jurul tau. Ai vrea sa stii totul, iar printre defectele tale se numara si ideile fixe sau preconcepute, schimbarile bruste de comportament, orgoliul si atitudinea distanta atunci cand lucrurile nu stau asa cum iti doresti.

BOLI: Ai o sensibilitate ridicata in zona picioarelor, gleznelor, inimii, sanilor si spatelui. Afectiunile de care poti suferi de-a lungul vietii sunt entorse, fracturi, carcei, varice, crampe, boli cardiovasculare, reumatism si lombosciatica.

zodia varsator

Esti foarte sensibila la schimbarile bruste de temperatura, aer sau lumina, iar sistemul tau nervos este destul de sensibil.

Marea ta gresala este ca preferi sa duci boala pe picioare si sa actionezi abia cand iti dai seama ca situatia a scapat de sub control. Atentie! Uneori poate fi prea tarziu pentru un tratament eficient!

ALIMENTE RECOMANDATE: Ai nevoie de alimente usoare, bazate pe carne de pui si peste, fructe si cruditati. La pui, ar fi bine sa alegi pulpa si aripioarele. In plus, la fel de benefice sunt pentru tine ceaiurile din fructe si frunze, legumele fripte sau coapte.

Sistemul nervos se afla in stransa legatura cu sistemul digestiv, asa ca ar fi bine sa nu mananci pe fuga si nici dezordonat, ci sa iti iei masa la ore fixe, cu inghitituri mici si bine mestecate.

SFATURI: Menajeaza-ti punctele sensibile, protejandu-le de frig, umezeala, vant si orice forma de stres. Alege sa petreci cat mai mult timp in spatii bine aerisite sau in apropierea marii.

Nu neglija controlul ginecologic si mamografiile! Orienteaza-ti camera, fereastra si patul catre est.

ZODIA PESTI

CE SPUNE ZODIA: Daca esti nascuta in zodia Pesti, inseamna ca esti o femeie sensibila, sentimentala si altruista, pentru care persoanele dragi si ambientul familial conteaza foarte mult. Printre defectele tale se numara si orgoliul, pesimismul si tendinta de a intra in anturaje rele intr-un moment de nesiguranta sau inconstienta.

Sanatatea ta va avea mereu de suferit de pe urma dezechilibrelor emotionale. Dezamagirile in dragoste sau la locul de munca te coplesesc acut si cu greu reusesti sa iesi din fundalul gri in care te afunzi, uneori constient.
boli pesti

BOLI: Esti fragila din toate punctele de vedere, iar cele mai sensibile puncte ale tale sunt: sistemul nervos, sistemul limfatic, picioarele, bratele, ovarele, plamanii si intestinele.

Datorita fragilitatii si anturajului nu tocmai bun, poti suferi usor de infectii si vicii. In plus, poti suferi de cancer ovarian, intoxicatii, tulburari cardiace si pulmonare, tulburari digestive, reumatism. Socurile din viata de cuplu sau de familie te aduc in pragul depresiei.

ALIMENTE RECOMANDATE: Ai nevoie de lichide, bauturi si alimente calde, carne de pui si peste, carne din zona pulpelor, cafea, ceaiuri din frunze, sucuri naturale, lamai si portocale.

SFATURI: Inconjoara-te de oameni buni, sinceri, saritori si devotati, care te pot ajuta in orice situatie! Cauta tot timpul sa consumi alimente care te atrag ca miros si aspect, care te energizeaza si te reconforteaza!

Orienteaza-ti camera, fereastra si patul catre vest.

2 comments: